Skåneleden,  Vandringar Sverige

Knivsåsen – Skrylle 10 km

Dags för min första ”officiella” vandring på Skåneleden. Har nog varit inne och gästspelat på den många gånger utan att tänka på det, men nu tänkte jag följa en rutt från den utmärkta boken Vandra Skåneleden – 29 vandringar från Båstad och Kullaberg i norr till Falsterbonäset och Österlen i söder av Caroline Alesmark och Kenneth Joelsson. Boken innehåller några utvalda sträckor och har intressanta anekdoter, fakta och tips på sevärdheter som man annars lätt hade missat. Man får också veta vilka busshållplatser man ska kliva av och på vid, mm matnyttig information.

Jag hade valt en kort men lite kuperad sträcka på 10 km för min debut. Det var dessutom debut även för mina nya vandringsskor så jag ville inte utmana ödet.

Mina guideböcker
Hmm, är det inte ett orange märke på trädet där borta?

Efter att ha gått under stora vägen där bussen stannade gick jag först förbi några boningshus, men sen blev jag stående och undrade vart jag skulle ta vägen. Fick snart syn på ett liiitet orange märke på ett träd långt in i en hage. Fick lite glad Camino-känsla och mindes när man letade gula pilar 😊

Dalby Stenbrott
Knivsåsen

Mötte inte en kotte den första halvan av sträckan. Hoppade till en gång när jag plötsligt hörde ett högt frustande i närheten men det var bara hästar på en ridstig alldeles i närheten 😄

När jag närmade mig Skrylle rekreationsområde började det dyka upp lite enstaka promenerade som tittade skrämt på mig när jag hejade glatt.

Trollskogen

I vackra Trollskogen var det en hel del barnfamiljer och nu började det bli lite fler på leden och det märktes att jag närmade mig själva ”utgångspunkten” i Skrylle med restaurang mm. Väl framme besökte jag toan och satte mig sen och tog en välbehövlig fikapaus innan jag tog buss och tåg hem igen.

Framme i Skrylle. Fika innan bussen hem avgår.

Det var en fin vandring, lite kuperad i början men lättare ju närmare Skrylle man kom. Lätt att ta sig till med buss och tåg från Malmö. Var mycket nöjd med min första vandring på Skåneleden 😊. Fick dessutom inte skoskav av mina nya skor heller 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *