Pilgrimsvandringar,  St Olavsleden,  Vandringar Sverige

Lombäcksstugorna-Bräcke/Mordviken, 23 km

1 juni 2021

Godmorgon 😊
Frukost
Att koka te på en kamin går inte lika fort som på en Induktionshäll.. Ett tips: ska ni som jag koka till en hel termos, sätt igång och elda meddetsamma innan ni gör något annat

Idag skulle det bli ännu varmare än igår och jag bestämde mig för att börja morgonen i långärmat och tights och sedan byta efter halva vägen till shorts och t-shirt för att inte bränna mig i solen. Har inte soltålig hud precis..

😂😂😂
Gott om plats 😄
Här blev det snårigt! Svårt att se märket där framme också
Gränsstenen mellan Medelpad och Jämtland.
Var lite osäker på om skylten pekade in bakom stenen, men där var så väldigt snårigt att jag gick ut på stora vägen igen och några meter längre fram fanns det en pil in på en grusväg

Hade bestämt mig för att fika vid länsgränsen, men det var ju precis vid den trafikerade E14 så jag vilade 5 minuter och gick sedan vidare

Tur att man inte har pollenallergi

Uppe på Skrammelåsen var det varmt. Gick ett tag och undrade var alla källorna var idag, igår fanns det ju flera stycken. Då dök det äntligen upp en och dessutom med en bänk i närheten. Gudomligt gott! Satt på bänken i skuggan en stund och vilade mig och lyssnade på fågelsången.


Här nedan är lite växter som jag tyckte var fina, men jag har ingen aning om vad det är för några. Om någon annan är mer kunnig får ni gärna skriva i kommentarerna.

När jag kom ner från åsen och ut på grusvägen pinnade jag på rätt så bra för nu började jag bli hungrig och jag hade bestämt mig för att luncha vid pilgrimshärbärget vid Stor-Harrsjön.

Lycka…

Råkade titta ner åt vänster mot sjön och såg något som skymtade bakom träden. Hmm, här behövs en skylt! Tänk om man hade missat det! Tur att de i alla fall hade förvarnat för en halv kilometer sedan…

Dags för klädbyte till korta ben och ärmar, och insmörjning med solkräm och Mygga. Hemma gillar inte myggorna mig tack och lov, men här har de ju inte så mycket att välja på, ha ha. Insåg att myggorna sticker igenom tights… Tog också ett härligt fotbad i det kalla vattnet.

Lunch från Lombäcksstugorna. Mums! Till och med en liten efterrätt som faktiskt inte hade smält i värmen!


Tyvärr stördes friden lite av en miljon stora skogsmyror. Jag packade ihop och skulle stämpla mitt pilgrimspass, men hittade inte stämpeln. Synade varenda skrymsle i stugan, men icke! Tyckte det var konstigt. Inte stjäl man väl en pilgrimstempel?

Ha ha! När jag kommit upp på vägen igen och gått några meter fram såg jag skylten. Ingen behöver alltså vara orolig för att man ska missa den här rastplatsen/härbärget. Dessutom fanns stämpeln här.. 😄
Någon som kan tala om var denna skylten betyder? Tror inte på teorin att byborna har bazookavapen om man kommer för nära som jag har fått förslag på..

Sträckan från Stor-Harrsjön till Bräcke var väldigt varm och seg. Fick ta till mina knep att dricka varje halvtimme, kolla på kartan då och då för att gissa vad jag var, mm. Dessutom fanns det ingenstans att sätta sig och vila och fika, om man inte ville sätta bland alla myror eller mitt på vägen. Passerade inga fler källor heller, så jag var väldigt glad att jag hade frågat en man vid Lillsjöns gris- och kofarm om jag kunde få fylla på min vattenflaska hos honom. Annars hade det inte varit roligt.

Nödstopp. Man är inte lika orolig här att det ska komma någon runt hörnan som man var på Caminon i Spanien, ha ha. (gick in i skogen en bit så klart, men inte jättelångt.)
Stärker mig i skuggan med sista teet från termosen innan jag ska ge mig ut på den heta asfaltsvägen mot Bräcke.

Nu var det bara asfalt och varmt som ***. Ville bara komma fram. Hade inget vatten kvar alls. Gick och tänkte på att jag skulle ta en glass i Bräcke när jag kom fram som belöning. Förra gången jag var där i höstas var det svinkallt och då var jag inte så sugen på deras prisbelönta berömda glass. Idag var glassen som en hägring framför mig.

Evighetslångt
Blev överlycklig när jag såg detta staket långt där framme. Det måste ju vara kyrkan eller kyrkogården i utkanten av Bräcke
Bräcke kyrka är väldigt fin, men den var tyvärr låst och stämpellådan var tom.
Hmm. Det är inte bara hemma i Malmö man bränner bilar, utan även i lilla Bräcke 😟
ÄNTLIGEN !!!
Amen va f**??? 😖😖

När jag stod och förbannade min otur bromsade plötsligt en bil in. Mannen i bilen vinkade och jag tänkte att jag känner väl ingen här, men sen såg jag att det var Tord från Mordviken som jag skulle bo hos. ”Oj, hur kan han redan ha hunnit hit?” tänkte jag. Jag hade precis messat att jag var framme för han skulle hämta mig och köra mig sista biten till Mordviken. Men han hade inte sett meddelandet utan var på väg hem från Sundsvall och råkade få syn på mig på gatan! Vilken tur! (Har redan vandrat biten från Bräcke till Mordviken förra gången, så det var inte fusk 😄)

Det fick bli barndricka och Piggelin istället för finglass, men oj vad gott det var! Jag var så törstig
Njuter…
Njuter av utsikten från Tords veranda efter en mycket lång dag

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *