Pilgrimsvandringar,  St Olavsleden,  Vandringar Sverige

Åre – Millestgården, 11 km

Vaknade i mitt lilla rum mitt inne i hotellet och visste inte vilket väder som väntade ute, men enligt prognosen skulle det bli grått och regn. Jag såg att det stämde när jag kom till restaurangen som hade fönster. Åt en stor frukost packade och gav mig ut i den fuktiga vädret. Än så länge var det i alla fall uppehåll. Gick först bort till Åres gamla kyrka som hade fina naturmotiv målade istället för de vanliga religiösa, vilket jag tyckte om. Såg inte mycket av Åreskutan idag heller. Undrar om jag kommer att få se den innan jag åker hem? Idag var toppen täckt av en mössa av dimma.

Nästan hela biten mellan Åre och Duved gick på bilvägen och det var ibland lite otäckt för det fanns inte mycket plats att gå på och bilarna kom fort i kurvorna. Efter en liten stund började det regna och sen småregnade det så gott som hela vägen till mitt mål, Millestgården, 2 km utanför Duved. Ett par kilometer gick i skogen på grusväg, men det var allt.
Det regnade ordentligt när jag kom fram till Duveds fina kyrka som tornade upp sig som ett slott framför mig på vägen. Jag var frusen och blöt och så glad att få komma in en stund och fika lite och ta av mig den blöta jackan, även om det inte var jättevarmt inne i kyrkan. När jag satt där kom det plötsligt in tre personer som tittade lite snett på mig som satt och fikade (vid fikabord), de tog en psalmbok och började gå runt i den stora kyrkan. Jag blev lite nervös att det var en gudstjänst på gång, det var ju faktiskt söndag, och fick trycka i mig min macka. Men de gick bara runt och tittade. Satte mig ner igen efter en egen liten rundtur och då plötsligt hände det: en pilgrim kom in! Men han satte bara sin ryggsäck och började gå runt utan att ens säga hej till mig. Jag var nu färdig att gå och stod och velade lite. Han hade satt sig i en av bänkarna och jag tänkte han kanske ville vara ifred. Men sen tänkte jag att ”nä, detta är den första pilgrimen, och förmodligen den enda, som jag möter på hela den här tiden” och stegade fram. Det var en ung man från Tyskland och vi hade en mycket trevlig pratstund. Han har tältat hela tiden, (hu), utom igår när han fick nog av det fruktansvärda vädret och tog in på samma hotell som mig i Åre. Hans skor var alldeles genomblöta och han ska ligga ute i tält inatt igen i detta kalla regniga väder. 🥶 Har inget emot att campa, men hade inte stått ut så kall och blöt i flera dagar. Efter en stund var jag tvungen att gå för jag blev jättekall men jag blev riktigt uppiggad av att äntligen ha mött en pilgrimskamrat 😃

Handlade lite godis på ICA i Duved, och gick sedan vidare så fort jag kunde för att bli varm.

Millestgården är jättemysigt men jag är tydligen den enda gästen och ingen personal som vanligt. Kommer inte att titta på the Shining ikväll 😬😬😬
Just nu är här två män som lånar köket för att göra kimchi, vilket tar flera timmar. Men sen sticker de och jag blir helt ensam på denna stora gård ute i ingenstans 😬. Har haft en mysig eftermiddag och kväll efter den blöta vandringen. Började med dusch och bastu och sedan har jag suttit framför brasan och läst och bloggat.

Mycket speciell design på hotellets restaurang..
Åres fina gamla kyrka framför dimtäckta fjäll
Fina naturmålningar
Såg inte mycket av Åreskutan, vars topp finns långt uppe bakom dimman
Åre försvinner i dimman bakom mig.
Det var lite läskigt ibland på vägen, inte mycket plats att gå på och bilar som kom i hög fart runt kurvorna
Liten bit på lugnare grusväg
Duveds kyrka liknar nästan ett spökslott är det plötsligt dyker upp
Fika i Duveds kyrka
Millestgården är jättemysig och inte så dyrt, i alla fall inte nu i lågsäsong och pandemitider
Imorgon kanske jag kan sitta här, då ska det bli sol 😊
Men här är inte så dumt det heller..😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *