Pilgrimsvandringar,  St Olavsleden,  Vandringar Sverige

Hållandsgården-Ristafallet-Undersåker, 8km

Otroligt vacker vandring, men så blöt och tung.. Det fullkomligt öste ner hela dagen. 😝

Började dagen med en underbar frukost på Hållandsgården. Konfirmanderna var kvar sedan igår men var inte lika hungriga som igår så frukosten räckte 😂 Där fanns till och med glutenfri gröt, mums! Precis vad man behövde den här dagen!

Vandringen var tuff. Lerigt, halt och blött. Tog det väldigt försiktigt så det gick inte fort. Men var ändå nära att glida omkull ett par gånger. En gång blev jag riktigt rädd att jag skulle glida ner längs den branta slutningen ner mot forsen, gick på en väldigt smal stig just där. Men sträckan mellan Hållandsgården och Ristafallet var fantastiskt vacker med utsikt ner mot forsen och det fanns många fina rastplatser som man kan sitta och njuta på i finare och varmare väder.

Här ute kan man äta sin frukost på sommaren…
Nedre Nylandsforsen
Här kunde man låna en kåsa och dricka av det goda vattnet. Jag ville verkligen, men klipporna var snorhala så jag vågade inte riskera falla i forsen 😬😬
Hmm, ligger Ikea runt hörnet? 😂 (jaja, jag vet, det är Karl XII det handlar om )
Ristafallet
😝😝😝
Löven var vackra, men gjorde det ännu halare.
Tänk att bara en liten bit längre ner dånar Ristafallet och här är det så lugnt.
Här var inte roligt. Gick med ett ben på varje sida om lervällingen i mitten 😝
Hmm 🤔 🤔
Åh nej! Här var jag tvungen att krypa under elstängslet och fick ta i med händerna i lervällingen. Var livrädd att ryggsäcken skulle stöta i stängslet, men kom på sen att det kunde väl inte ha gått ström från ryggsäcken till mig, eller? Kändes som i Mästarnas Mästare 😬😬 Sen fick jag dessutom krypa UT ur kohagen på samma sätt som jag hade krupit in. För att göra det hela ännu roligare så stod en tjur och brölade ilsket på mig en bit bort..
Åh nej, nu får det väl ändå vara nog?!
Tack för denna söta uppmuntran, den stod på precis rätt ställe 💕

Efter 8 kilometers klafsande hade jag fått nog och beslöt mig för att ta bussen från Undersåker till Åre. Dessutom hade jag fått veta på Hållandsgården att den sista biten inte är så rolig utan mest längs vägen bredvid bilarna. Normalt är det en fantastisk utsikt mot Åreskutan, men även idag gömde sig skutan för mig i den grå dimman av regnmoln. 

Kom fram till det gamla stationshuset i  Undersåker en liten stund innan bussen skulle gå. Blev överlycklig att få komma in i denna gamla charmiga väntsal och få värma mig och dricka en snabb kopp te. Där fanns till och med ett litet bibliotek med böcker man kunde läsa medan man väntade och läsglasögon att låna 😄😄.
Var genomblöt in på kroppen och kände mig inte tiptop precis. 

Väl framme i Åre fick jag irra omkring ett tag i ösregnet och leta efter hotellet. Hotellet har massa små rum utan fönster, är inte jättecharmigt, men det billigaste jag hittade inne i dyra Åre. Den snälla receptionisten hade ringt mig på vägen och frågat när jag skulle anlända, och hört att jag var ute och vandrade i detta hemska väder. Hon hade satt på bastun till mig… Jag låg därinne tills jag nästan var snurrig i skallen.. Underbart! Men man märker att man är i Åre.. och att det är lördag… Musiken dunkar i väggarna..

2 kommentarer

 • Karin Seijsing

  Vilka vandringsdagar du har! Så höstvackert och inte särskilt upptrampade stigar ser det ut som. Otur att det var dåligt väder i Östersund, men du får anledning att återkomma .
  Det lockar oss verkligen att vandra i dina fotspår nästa år – vi har kört vägen från Sundsvall till Östersund ett flertal gånger, men då ser man inte mycket av det vackra du bjudit oss med din berättelse o bilder.
  Förstår att det varit kämpigt med vädret idag – det är ju inget ljummet sommarregn nu, så vad klokt att ta bussen sista biten.
  Svampen du hittade igår är fjällig bläcksvamp. Den är god när den är ny o vit, men när den börjar bli svart som på bilden är den oätlig.
  Hoppas du får sova trots musiken. Bär det hemåt imorgon?🤗

  • KWSC_se

   Jag tänkte att det nog var du Karin, som skulle kunna svara på svampfrågan. 😃😃 Tack för det! Jag åker hem på tisdag kväll om jag nu kommer hem för tågen strular 😟
   Imorgon ska jag gå från Millestgården till Tännforsen fram och tillbaka 😃 Sveriges största vattenfall får bli min katedral den här gången 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *