Skåneleden,  Vandringar Sverige

Knivsåsen-Romeleåsen-Genarp 15 km

Torsdagens vandring blev tyvärr en liten aning ”sådär”. Kanske för att jag hade höga förväntningar på en populär led? Naturen var som vanligt underbar men jag hade några små missöden längs vägen i början. Missade tex en av höjdpunkterna. Skånes näststörsta skeppssättning efter Ales stenar. Hade verkligheten velat se den och blev lite ledsen när jag insåg att jag missat den. Dålig skyltning? Funderade ett tag på att gå tillbaka men orkade inte i hettan. Sen när jag kom upp till det högt förväntade The Lodge blev jag otroligt nonchalant behandlad av personalen. Antar att det var för lyxigt ställe för en ensam svettig vandrare.. (Var minsann annat ljud i skällan när jag ordnat konferens för mig och Ericsson-kollegerna där för många år sedan, grr.) Kommer INTE att återvända. Bara tjejen som tog betalt för min juice var trevlig, var helt osynlig för de andra och fick nästan be i baren om att få köpa en juice. Nåja, utsikten var fantastisk och toaletten mycket fin 😊
Resten av vandringen var varm, minst sagt.. men som tur var mest i skuggan i skogen. Mötte nästan inga andra trots ledens popularitet, men lediga folk var nog kloka och var på stranden istället 😄När jag svettig och hungrig äntligen kom fram till det söta raststället Kullatorpet så var det stängt pga Corona 🥵. Hade en mysig picknick i skuggan i trädgården i alla fall, men letade förgäves efter en vattenkran att få fylla på min flaska. Hade precis missat bussen när jag kom fram till Genarp, men handlade mitt livs godaste Piggelin och en kall dricka 🤪 Satt vid en fontän i skuggan och läste min bok och vilade mina trötta varma fötter. En bra dag trots allt..

Börjar med lite färdkost 😋 Fanns massa goda björnbär längs dagens vandring


Försökte hitta skugga, men förgäves 🥵 Seg uppförsbacke i hetta mot the Lodge
Underbar utsikt och miljö, usel och nonchalant service ☹️
juicen var iaf jättegod, alltid något.
Uppåt igen…
…sen neråt
…och uppåt (står på fel håll på bilden)
oj va brant.. och varmt 🥵🥵
In i denna jättemyrstack vill man inte snubbla..😬 Minst två meter hög 😮
ja det är lätt hänt i denna hetta 🥵
Trist att Kullatorpet var stängt pga Corona, men nyttjade skuggan vid rastplatsen. Tyvärr fanns inte ens en vattenkran så jag kunde inte fylla på min nu tomma vattenflaska som hade gått åt i hettan 🤯
Vem *** är Uno?? 🤔🤔
Någon som vet? 🤔
Här är iaf Järnhatten
Vet fortfarande inte vem Uno är, ger upp 🤔🙄
Oj va gott!!!!! 🥵😋 Mitt livs godaste Piggelin 😋
Vilar i skuggan i väntan på nästa buss
Omgiven av fjärilar 😊🦋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *