Skåneleden,  Vandringar Sverige

Sösdala/Lillsjödal-Tjörnarp, 17 km

MYCKET svettiga km, täta snår och underbart vacker ”sagoskog”

Söndagens vandring lärde mig att man aldrig ska döma något innan man ”sett allt”. Var på sista tredjedelen när jag tänkte att det här var ju en lätt och trevlig vandring, men inget speciellt. Då skickar Skåneleden in mig i ett fullständigt igenväxt spår som varade ett tag… gick tom tillbaka och kollade min GPS för jag tänkte att det här kan ju INTE vara rätt 🤔😳 Men jo, jag skulle in i denna djungel.
Men sen kom belöningen: kom in i en av de vackraste skogar jag sett. Vädret hjälpte dessutom till att göra det ännu mer magiskt när solljuset silade ner på den mossbeväxta marken. Gick och bara njöt och det kändes som man gick i Sagan om ringen och att alverna skulle komma 🧝‍♂️. Nu dök ju ingen snygg alvkung upp tyvärr, men kanske en annan gång 😄 Bilderna gör inte riktigt det rättvisa, tyvärr. (Det är i slutet av mina bilder)

Kom fram svettig till Tjörnarp efter 17 km i tropisk hetta, trots mest vandring i skog. Hittade till min glädje en liiiten affär vid tågstationen och det blev ju också en upplevelse. Ett hål i väggen och när jag kom in i mörkret satt där några riktiga original 😄 Vad jag än räknade upp och ville köpa (glass, dryck utan kolsyra), så hade de inte det. ”Detta är mest en social inrättning” sa originalet bakom disken 🤣 Fick ta en Ramlösa till slut för mitt vatten var slut och jag var minst sagt törstig. Då fick jag swisha till ett annat original, för de tog ju såklart inte kort. 🤣🤣

Efter lite irrande i Sösdala hittade jag äntligen denna skylt, (tack och lov hade jag laddad ner karta från superappen Viewranger)
Lillsjödal rekreationsområde var väldigt öde och stängt, men sjön var ju vacker iaf. Och dör fanns en ren bajamaja som var värd omvägen, hade t.o.m. handsprit 😊
Ibland är det VÄLDIGT svårt att hitta ledmarkeringarna.. 🙄
Enorm stenbumling mitt i skogen. Inlandsisens verk antar jag?
Skuggan hägrar därframme i hettan 🥵🥵
Äntligen liiite skugga iaf 😛
Solrosfält 🌻
Såg ett ensamt får och tyckte lite synd om det, men sedan blev det en otrolig kakafoni av bäää när jag kom närmre och det visade sig att de svarta stenarna var massa får som var kloka och låg i skuggan. 😂
Oj, vilket liv det blev på dem 😂
Inga rastställe så jag fick till slut sätta mig på en sten i skuggan för jag var rejält hungrig och törstig 🥵
Va? Menar ni att jag ska in där?! Ni skämtar! 😳😳
Hå hå ja ja, det var INTE lättframkomligt precis 😳 På vissa ställen önskade man att man haft en machete 😛
Undrar om den här lille stackarn var lika varm som jag?
Magiskt vackert! 😊 Men alverna gömde sig 🧝‍♂️🧝‍♀️
Den ”sociala inrättningen” i Tjörnarp 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *