På väg mot S:t Olavsleden
Malmö-Sundsvall
Idag har det varit resdag. Under helgen har jag förberett mig, packat och gjort matsäck. Det känns som halva ryggsäcken är fylld av mat. Varför är jag så rädd för att kanske bli utan mat? Det fanns ju glutenfri mat när jag vandrade i norra Spanien, så varför skulle jag inte hitta det här i Sverige? Får försöka laga lite mat nu i början så ryggsäcken blir lite lättare… Nåväl jag kommer iallafall inte att gå hungrig den första delen av vandringen 😂
Blandade ihop lite så kallad jägarsnus att ta med som energiproviant och det blev faktiskt ganska gott. Hittade recept här som inspirerade, men tog vad jag hittade på Maxi och blandade ihop lite efter eget huvud. En lite matigare blandning med ölkorv och en med mörk choklad som ändå inte var jättesöt. Har även frystorkad mat som jag kan laga med hett vatten från min termos ute på leden. Ska bli spännande att prova.
Har sytt på det fina pilgrimsmärket på den nya ryggsäcken även denna gång under många svordomar för det är inte lätt att sy i en ryggsäck 😖. Orkade inte sy på flaggorna denna gång tyvärr. Får göra det en annan gång.
När jag kom fram till Sundsvall och var jag trött efter en lång dag på tåget och gick till mitt lilla hotell med det passande namnet ”Lilla hotellet”
Det såg VÄLDIGT igenbommat ut och jag fick ringa ett nummer som stod på dörren få en kod till en box med nyckel i. Gick uppför trappan till ett tomt spökhotell där alla dörrar till rummen stod på vid gavel. Kändes lite läskigt och trodde först att jag var helt ensam på hela hotellet. Men efter ett tag dök det upp några få gäster till.
Jag var redan frusen efter en dag på iskalla tåg, och längtade efter att komma in i värmen, men tji fick jag för rummet var iskallt. Försökte vrida på ratten på elementet men fick den i handen.. 🙄 Orkade inte ge mig ut på stan för att hitta något att äta till kvällsmat, och och dessutom kanske det bara vore bra om jag tömde lite mat från min fullpackade ryggsäck 😄. Gick till det gemensamma lilla sällskapsrummet för att laga te och göra mackor.
Stod förvirrat med tekannan i handen och letade efter en vattenkran. Tassade tillbaka till mitt rum för att fylla tekannan men det gick ju inte i den minimala vasken. Som tur var fanns ett glas att ösa med så jag fick min välbehövliga kopp te.
När jag stod och jag åt min macka kom en annan förvirrad gäst förbi och trodde av någon anledning att jag jobbade på hotellet och frågade var frukosten skulle vara. “ Inte här hoppas jag” svarade jag och tittade på det minimalt utrustade pentryt. Stod sedan pratade vandring ett tag innan hon gick vidare ut, och jag gick tillbaka till mitt kalla rum och tog en varm dusch och tog på mig ullunderställ och ullstrumpor och låg under täcket och läste. Klockan var nu nånstans runt halv åtta och det kändes som jag redan var inne i pilgrimsrutinerna redan innan jag hade börjat vandra.. 😂😂
Men nu är klockan faktiskt snart 21.30 efter allt bloggande så nu släcker vi och säger godnatt imorgon börjar äventyret 😊
6 kommentarer
Karin Seijsing
Det spritter i Caminobenen o vi känner suget att få vandra iväg precis som du. Spännande höra om dina matförberedelser, det finns knappast ett fik varje halvmil för en andra frukost med potatistortilla.
Sov gott😴 på Lilla Hotellet och ha en härlig vandring imorgon. 😄Kram Karin o Bosse
KWSC_se
jag fick en rejäl glutenfri svensk hotellfrukost idag, så jag ska nog klara mig utan tortilla patata 😄😄
Elisabeth
Vad spännande resa. Ska bli kul att följa med!
Kram på dig
KWSC_se
Tack 😀
Ann-christin Strandqvist
Lycka till kära kusin, hoppas Du får många upplevelser.
KWSC_se
Tack 🤗