Camino Primitivo,  Camino San Salvador,  Pilgrimsvandringar

Vilodag i Oviedo

Avsked 😢 och uppladdning inför Camino Primitivo som jag skulle starta morgonen därpå

14 maj 2022

Mitt hotell Exe Hotel el Magistral som ligger ett stenkast från katedralen. Mycket bra
Trevligt att de ordnat glutenfri frukost, men varför dessa kakor?? Baguetten var stenhård dessutom. Snodde med mig lite kakor till vandringen imorgon
Hittade några mer nyttiga alternativ, men det var klent utbud

Efter frukost promenerade jag bort till katedralen för att stämpla mitt nya pilgrimspass inför morgondagens start på Camino Primitivo. Glömde ju göra det igår. Några finklädda italienare som stod i kön bakom mig försökte fuska och låtsas att de var pilgrimer så att de skulle komma in gratis på rundtur i katedralen. Men tji fick det, ha ha! Nog för att vissa pilgrimer klär upp sig lite när de inte vandrar, men inte sådär mycket.. Dessutom måste de ha ett pilgrimspass och det kostar två euro så då kunde vi ju det ju kvitta..

Oviedo är en mysig stad men tyvärr med ovanligt mycket grafitti, vilket vi alla kommenterade. Det var verkligen märkbart. Så synd att de inte tar bort det från dessa fina byggnader
Traditionella dräkter, dans och musik

Skulle träffa Mark och Fi senare på en glutenfri/restaurang (!) de lyckats hitta. Vi är lite svåra pilgrimer, ha ha. Fast jag tycker nog det verkar lättare att vara vegetarian än glutenintolerant för bröd kan man alltid få.

När jag kom ut från katedralen hörde jag mitt namn och där satt de där och fikade. Jag slog mig ner och sen tillbringade vi en trevlig eftermiddag tillsammans.
Kan verkligen rekommendera restaurangen Meraki, och den var väldigt populär. Fullsatt folk hela tiden och folk som köade. Inte så spansk dock.. Allting var glutenfritt, som sagt, men de hade icke vegetarIska alternativ också. Så gott!

Mark tog en öl från Oviedo. Den fick gott betyg
Oj va gott! ”chips” av matbananer och underbar guacamole 😋
Pad thai 😋

Efter maten var det tyvärr dags att säga farväl till detta underbara par som jag kommit så nära på dessa få dagar. Vi har haft väldigt djupa och privata diskussioner och jag hoppas vi kan fortsätta hålla kontakten. Tyvärr reser de hem imorgon, så nu ska man börja om ensam igen 😢Men förhoppningsvis träffar jag nya trevliga pilgrimer på Camino Primitivo imorgon. 

Första regnet! Damen ser rätt ensam ut..Förstår henne..
Pilgrimssnäckan i trottoaren visar vägen för oss pilgrimer

Gick ner till Oviedo-skylten som visade sig ligga alldeles i närheten av mitt hotell. Tog några snabba bilder i duggregnet  och gick sen hem till hotellet och vilade och försökte komma ifatt med blogg och annat. Tillbringade några frustrerande timmar med att försöka skriva inlägg från dag ett. WordPress fungerade fruktansvärt dåligt. Hur ska jag någonsin komma ifatt? Var lite deppig, dessutom insåg jag att jag hade planerat för kort tid på mig på Primitivo, suck. Varför blir det alltid så här?
När jag äntligen fått upp inlägget efter oerhörd möda och frustration gav jag mig ut igen och nu hade det åter blivit solsken. Hoppades att det skulle hålla i sig. Gick för att handla frukost för jag tänkte hoppa över hotellfrukosten dagen därpå. Ville komma iväg tidigt och dessutom fanns det ju ändå bara kakor till mig. Den mycket trevliga receptionisten erbjöd att jag skulle få med mig en picknick men jag tackade nej eftersom jag som sagt inte ville ha kakor.
Gick tillbaka till rummet. Hade te, muffins, yoghurt och banan till kvällsmat 😕 och fortsatte mitt tröga bloggande till 23:30 då jag var helt slut i huvudet. *%# va lång tid ett inlägg tar att göra! Var så långt efter att jag blev ledsen och stressad, vilket verkligen inte var bra för mig som har utbränd hjärna. 😟🤯 Måste sänka kraven på mig själv! Nästa morgon skulle en ny Camino börja och jag fick försöka ta en dag i taget.

4 kommentarer

  • KWSC_se

   Ja jag försöker, men vill inte vara för mycket back när man kommer hem. Glömmer lätt även om jag har antecknat och sen börjar ju livet hemma igen.. 🤗

 • Linda

  Så kul att följa dig igen 😃 men ha fokus på upplevelsen. Inläggen går att skriva när du kommit hem i värsta fall…
  Fin tröja du har, härlig färg, är det ull?

  • KWSC_se

   Tack! 🤗
   Ja jag ska försöka 😊
   Tack igen, ja den som jag vandrat mest i är en tunn merinoulltröja. (Alla mina tröjor jag har med är i det materialet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *