Camino Primitivo,  Pilgrimsvandringar

(Oviedo) Cornellana – Salas, 12 km

Första dagen på Camino Primitivo – utmaningar

15 maj 2022

Mark (från Camino San Salvador) som har Youtube-kanal visade hur man gör sådana här snitsiga videos från sin vandring. Tyvärr glömde jag stänga av den på ett tag när jag kom fram så statistiken med tiden och hastigheten stämmer inte.. Men videon blev ok öndå 😄 Hoppas den funkar för er också 😄 OBS! Tyvärr blir det ett väldigt långt radavstånd efter videon, men det kommer mer längre ner i inlägget så scrolla längre ner. Jag har försökt få bort det men inte lyckats 😟

Mumsig frukost.. 😏Stenhård baguette, mmm 😝
Dags att snöra på sig kängorna igen. Har aldrig haft bättre kängor/skor för vandring, INGEN smärta alls, vilket jag har haft enorma problem med på långvandringar. Kommer aldrig att vandra i ”vanliga” hårda stabila vandringskängor/skor igen

Eftersom jag hade för kort tid på mig var jag tvungen att hoppa över vandringen ut ur Oviedo. Hade bestämt mig för att ta bussen till Cornellana och börja där. Höll på att gå illa från start. Hörde fel när damen i luckan sa att bussen skulle gå vid plattform trece (13) och gick och satte mig på bänken vid nr treinta (30) istället. Började få onda aningar när min buss inte kom och avgångstiden närmade sig. Till slut gick jag in och frågade igen. Oups!! 😳😳

Började med en kopp te i Cornellana innan jag startade min nya Camino (man ska inte gå ut för hårt 😄😄) När jag kom fram till min start vid klostret San Salvador (ligger på fel camino?) hade jag redan sett fler pilgrimer än på hela Camino San Salvador.

Klostret San Salvador i Cornellana
Let’s go! 😊

Började på asfalt men svängde sedan in på en skogsväg. Gick i tankar och hörde plötsligt ett högt frustande. ”Åh nej en galen häst igen!” 😬😬 Men den här gången stod den innanför stängslet så det var lugnt, ha ha. (Blev jagade på Camino San Salvador) Gick och saknade mina vänner från Camino SS. Men eftersom detta bara var etapp två på Primitivo så skulle väl folk förhoppningsvis vara lika sugna på att lära känna varandra.

Idag var det varmt och soligt igen. Enda dagen hittills med lite regn var på vilodagen i Oviedo. Otroligt här i dessa områden. Kunde lika gärna ha regnat hela tiden eller varit dimmigt och obefintlig sikt uppe i bergen.

Det känns som om vägmärkena var lite mer slitna här..

Här hade företagsamma personer satt upp drickaautomater. Inte då mysigt att pausa här dock så de ville väl inte att man skulle stanna, bara handla.. Såg inte en kotte men hörde att de tittade på Friends på full volym.

Här var det raksträcka..

Började bli lite hungrig men hittills hade jag inte hittat något mysigt ställe att stanna på och fika. Till slut kom jag till en fontän där det redan satt några pilgrimer och pausade. Stannande och fyllde på vatten i flaskan och pratade en stund och åt av mina ”stulna” bakverk.

Skönt att gå i skuggan i skogen
Lite mer som Camino Francés här..

Kom fram vrålhungrig och varm till Sala. Härbärget var helt ok. Paret som var hospitalieros var mycket trevliga och hjälpsamma. Frukost ingår på detta härbärge, men man bör såklart meddela först om man som jag behöver specialkost, för det är kakor och flingor typ Special K. Jag visste inte att frukost ingick och hade därför inte sagt till. Hade tänkt handla i affären men den hade inte öppet på söndagar. Skulle handlat i Oviedo men var så trött på att bära på tung mat och tänkte inte på att det var söndag. Men det skulle visst vara någon bar öppen på nästa morgon som förhoppningsvis hade något. Annars var det 8,5 km till nästa samhälle med affär..

Men nu var jag på jakt på någon att äta och det var akut. Gick runt och frågade men ingen lycka. På ett ställe sa de att jag kunde få en baguette med ost och skinka. var desperat och tänkte att jag äter pålägget, men det var bara en liten bulle med en skiva ost och liten bit skinka. Frågade när köket öppnade igen och fick svar 20-20:30!! Blev helt förtvivlad.. Det var flera timmar dit. Var yr och svimfärdig av hunger och jag funderade nästan på att äta brödet men då hade jag bara blivit dålig i magen. Måste bunkra upp nästa affär.

Men plötsligt kom jag på att hade en påse frystorkad mat kvar! Blev fullkomligt överlycklig! Kan inte beskriva i ord hur gott det var.. Hade inte ätit ordentligt sedan den lilla frukosten som bestod två små yoghurts och en banan.. . Och sedan en liten pyttemuffins och minicroissant vid källan efter halva vägen. Kände att jag verkligen behövde skärpa mig, men idag var det svårt och jag hade otur

Satt i min ensamhet på härbärget och åt min fantastiska mat som kändes som en gourmetmåltid. En äldre man från Holland kom ut i köket för en liten pratstund. Han var mycket trevlig, men han hade lite konstigheter för sig. Bland annat hade han jättehögt knappljud på telefonen och satt och knappade för fullt i sängen när vi andra ville vila. Hör man inte själv hur det stör?? Sen hördes det som han filade fötterna hur länge som helst 🫣😝

Min myshörna
4 gäster på hela stället. (ser ut som mamma pappa barn 😂😂)
Tvättstuga, kök och samlingsrum..

Det var lite kul att betrakta folk när de reste sig och skulle börja gå. Märktes så väl att de var på dag två , de gick lika stelt som jag gjorde för några dagar sedan.
Summa summarum var första dagen på Camino Primitivo ingen höjdare, men det var ju å andra sidan inte dag ett på San Salvador heller och den Caminon blev ju fantastisk, så..

4 kommentarer

 • Jeanette

  Hej! Har nu sträckläst ditt äventyr du är ute på. Vilken resa du gör och vilka fantastiska vyer!
  Så kul med alla trevliga människor du stöter på, det kommer du säkert göra på denna etapp oxå.
  Ser framemot att läsa vidare om dina eskapader och höra mer när du är hemma igen.
  Sköt om dig 🤗
  Kram Jeanette

 • Linda

  Så cool app! Testade att koppla ihop den med Runkeeper och fick fram tidigare vandringar. Superkul!
  Hoppas du får en bra vandring på den ”nya” caminon…🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *