Camino Primitivo,  Pilgrimsvandringar

Melide – A Salceda, 25 km

24 maj 2022

Glömde sätta på Relive den här dagen, så det blev ingen video. Enligt min app Hälsa gick jag 25 km.

Första hela etappen på Camino Francés den här dagen. Kanske skulle det bli riktig trängsel nu? Men en positiv sak med detta var åtminstone att det nu fanns mer ställen att pausa och fika på, vilket var ännu skönare nu när jag faktiskt började bli lite färdig med vandringen mentalt.

Gryning i Melide

Kom iväg när det fortfarande var lite mörkt ute. Gick till baren där jag hade en voucher från hotellet till frukost. Kvinnan i baren frågade om jag ville ha bröd eller flingor, men jag ville ha båda och låtsades jag inte förstod och sa bara Si gracias. Vet inte om båda ingick i vouchern men jag fick det i alla fall, och de hade mycket bättre glutenfritt sortiment än härbärget igår. Fick en kanna varm mjölk och trodde det var till teet så jag bad om kall. Hon tittade på mig som om jag var knäpp och sa att det var till flingorna. Orkade inte argumentera så det fick bli varm mjölk och flingor, vilket faktiskt var helt ok.

Var mycket nöjd att jag kom iväg kl 7:10, det skulle bli en lång dag.

Det var lite kallt och dimmigt men jag fick upp värmen efter ett tag. Gick och funderade på att när jag gick här sist hade jag mått riktigt dåligt. Den här gången var det tack och lov bättre även om jag kände mig lite ensam och ledsen över att jag inte hade någon att komma fram till Santiago med nu heller. Det hade det varit så trevligt att avsluta Camino San Salvador med Mark och Fi för två veckor sedan och få dela upplevelsen med dem.

Ännu på morgonen hade jag inte märkt av pilgrimsinvasionen. Hade ju sett en hel del i Melide dagen innan, men de kanske hade sovmorgon 😊

Det var mycket behagligt vandringsväder fram till jag tog första första pausen i Ribadiso efter 2 1/2 timme och drygt 11 km. Tog en kopp te och en banan.

Började regna när jag skulle gå igen. Den här dagen tog jag på regnjacka och hatt, och då slutade det så klart regna snart igen.. 😄😄

Hamnade bakom en ung italienska som som jag hade träffat några gånger tidigare. Hon var en riktig drama queen och hennes stackars följeslagare hade övergett henne ett par gånger under deras vandring. Hade suttit bredvid dem på ett café i Tineo där hon satt och beklagade sig över honom medan han såg trött ut. 😄 Men nu gick de tillsammans igen och hade fått sällskap av ännu en ung man.

Efter ytterligare 1 km åkte både hatt och regnjacka av igen. Det var lite kyligt men fick snabbt upp värmen igen.

Nu låg byarna och härbärgena på rad. Det dök upp fler och fler pilgrimer och det märktes också på affärerna och barerna med reklam riktade till oss.

Dags för ännu ett riktigt ösregn.. Magväskan åkte ner i ryggan för jag vill inte upprepa gårdagens blöta saker. Gick utan regnjacka för det känns bättre även om folk tittade på en under sina ponchos. Men merinoullen håller en varm även om den blir blöt så länge man är igång. Hade även stoppat undan mobilen så det blev inga foton tagna här. Matade på i hög fart i lervällingen.

Till slut blev det äntligen uppehåll men då hade jag gått länge i riktigt ösregn. Stannade och fikade på te och tortilla patata. Tog fram magväskan och mobilen igen och såg att jag nu hade drygt 3 km kvar. Oj vad jag längtade efter en varm dusch och torra kläder! Tänk, för några dagar sedan när det var stekande sol och över 30 grader, då längtade jag efter en sval dusch (och även då efter torra kläder men av annan anledning)

Ponchos på tork
Den berömda ölbaren. Tog ingen öl den här gången heller 😝

Det regnade igen ytterligare en halvtimme och sen var jag nästan framme. Härbärget som jag skulle bo på hade stängt på tisdagar men jag kunde ändå bo där. Men ingen personal så jag fick ringa när jag kom fram, och de skulle komma och öppna. Såg inte min ikea-bag med de sakerna jag hade skickat och tänkte att nu hade de bara kört när det var stängt. Hade frågat ägaren om jag ändå kunde skicka dit och hon hade sagt att det gick bra för de satte bara bagaget utanför. Men ingen väska alltså.. Gick längre bort längs vägen till ett annat härbärge och där inne stod den, puh! Mannen på härbärget kallade den för ”the famous bag”, ha ha. Var väldigt glad för min Inea-bag som jag hade tagit med mig för att skydda ryggsäcken under flygresorna. Nu kom den till annan användning.

Var alldeles ensam på det öde härbärget, hu! Kändes lite som flera av mina övernattningar på St Olavsleden.. Men jag hade ju gått och bett i regnet till de högre makterna om en lugn och tyst kväll efter förra nattens ståhej, och nu fick jag det med råge!

Körde en ny mattaktik idag: äta innan dusch, annars skulle allt vara stängt tills kvällen och det hade blivit svårt för fanns ingen affär här i denna lilla by som bestod av några hus. Det fanns 2 barer/restauranger och den ena var ju stängd för det var där jag bodde. Hade ingen lust att vänta tills kvällen ifall de nu skulle stänga köket kl 16 som de brukar. 

Myskväll


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *