Pilgrimsvandringar,  St Olavsleden,  Vandringar Sverige

Mina bästa boende på St Olavsleden september 2020

Tiden har bara sprungit iväg sedan jag kom hem i onsdags.  Möhippa för en väninna, träffa familjen etc och vips är det plötsligt söndag och snart dags att börja jobba igen. Känns inte som att jag har hunnit smälta alla intryck från min vandring. Jag känner mig ofta tom när jag kommer hem efter en sådan resa. Ibland känns det också lite overkligt att man verkligen har varit iväg, vardagen kommer så fort ifatt en och man vill bara hålla kvar den där frihetskänslan man hade när man var iväg och bara behöver tänka på hur långt man skulle gå och var man skulle sova.

Jag lovade ge er en sammanfattning av mina tankar från St Olavs-leden. Jag tänkte dela in det i: de bästa boendena, höjd- och  “lågpunkter“ (Inte så många) och lite tips. Men det blir så långt inlägg om jag ska ta allt i ett och dessutom dröjer det ett tag till innan jag har allt färdigt, så jag börjar med att lista de bästa boendena. (Går och dikterar detta på min långpromenad genom Malmö till min mamma, folk tittar konstigt på mig. Även om det är en blåsig dag, är det en hel del ute och promenerar längs kanalen. Jag var ju mer ensam på leden.. 😄)

Vill poängtera att ALLA ställen jag bodde på var bra. Några var lite ”ocharmiga” och de flesta nästan helt öde på grund av lågsäsong och Covid-19.

Observera att nedan lista EJ är i rangordning!

(Längst ner finns tre hedersomnämnande 😊)

Gålviken (några km innan Stöde)
Hit kom jag redan på min andra vandringsdag. Det hade varit en lång dag med regn och rusk och jag var väldigt trött när jag kom fram. Fick ett varmt mottagande både av stugan och värdarna som hade satt igång kaminen i din underbara lilla ladan som jag skulle bo i.

Läs mer här och härLokstallet, Ljungaverk
Ett mycket fräscht och fint boende, och det märks verkligen att ägarinnan vill göra det absolut bästa för sina gäster. Tyvärr var det ju inga andra pilgrimer här heller, vilket jag saknade när jag satt under filten i soffan och mös i den mysiga vardagsrumsdelen på kvällen. Men förhoppningsvis strömmar det till lite fler nästa år för det förtjänar de.

Läs mer härRita Martinsson, Pilgrimstad
Underbart boende i ägarinnans konstnärsateljé  alldeles vid vattnet. Braskamin, öronlappsfåtölj och fantastisk utsikt! (Men man får sova på madrass på golvet, ifall någon har problem med det pga ryggbesvär e.d.)

Läs mer här och härHållandsgården
Ett riktigt pilgrimsboende! Intresserad, engagerad och hjälpsam personal, fantastisk buffé både till frukost och middag. Själva rummet var det billigaste och inte så mycket att säga om, men omgivningen och de allmänna utrymmena var jättefina.

Läs mer här och härMillestgården, utanför Duved
Otroligt vacker omgivning, invid ett karolinermonument som ligger uppe på en kulle med fantastisk utsikt. Bastu, öppen spis och mysiga allmänna utrymmen. Det enda som störde var tv:apparaterna. Väldigt designad inredning, men vilsamt och harmoniskt. Även här tog jag det billigaste rummet med dusch och toalett utanför i korridoren, men det är helt okej för mig och det finns andra alternativ om man så önskar.


Hedersomnämnande:
Viking camping, Gällö
Själva stugan var liten men helt okej om man bor 1-2 personer. Den hade 4 sängar, men jag skulle inte rekommendera att bo så många. Möjligen om det är sommar och soligt så man kan torka handdukar och kläder ute. Jättefint läge alldeles vid vattnet, säkert härligt att bada här på sommaren, men när jag kom var det mörkt och kallt. Fantastiskt billigt pilgrimspris och mycket trevligt bemötande gör att de hamnar på listan. Och som sagt, säkert helt underbart på sommaren.Leopolds B&B, Östersund
Mysigt boende i centrala Östersund till ok pris (bokade via hotels.com)Sörbygården, Brunflo/Grytan 
Mycket trevligt mötande även här, fantastisk god mat och frukost som var personligt dukat till mig.Om jag absolut måste utse någon etta så blir det Gålviken. Det var en kombination av en underbart mysig stuga med kamin och ”prinsess-säng”, och fantastiskt trevligt umgänge med Kjell-Åke och Anna. 

Nästa inlägg om höjdpunkter etc kommer någon gång i veckan, senast i helgen. (Börjar jobba igen imorgon, hoppas ni har tålamod). Vill verkligen fundera igenom min vandring och mina upplevelser ordentligt innan jag skriver det inlägget.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *